KULTURA

Seriál Zločiny velké Prahy - recenze, obsazení, celé díly online

Komentáře

Mě se seriál docela líbí. Dobová atmosféra je zachycena v jednotlivých dílech docela rozverně. Dialogy nijak vyumělkovaně nepůsobí. Mnozí dnešní lidé chápu prvorepublikovou etapu dějin zřejmě mnohem víc harmoničtěji, než jak tomu opravdu bylo. Žádný romantismus pochopitelně nevládnul, když Československo mělo tenkrát příliš svých starostí existenčních i politických, A to je z plátna nějakým způsobem cítit. Jakoby mezi řádky dějových linek a v dialozích. Herecké obsazení je skvělé, výkony protag. velmi povedené. Scény jsou nadmíru reálné, lokace děje citlivě vybrány. Témata kapitol jsou interesantní, diváka rozhodně nenudí, přestože si tento dávno mohl zvyknouti sledovat svižné seriály americké produkce, jako Kriminálka Miami, a další. Ještě kostýmy se mi moc líbí. Hudbu k ději jsem příliš nevnímal, takže asi bude vhodná, kvalitní, protože nijak neruší, nevytrhuje ze sledovaného či probíhajícího děje. Přesto pozitivně vnímám při jeho gradaci i náhlou akcentovanost doprovodné hudby, která zážitek z filmu vhodně umocní. Hodnotím 8,5 z 10- ti hvězd.

No nevím. Těšili jsme se ale už ne. Co mi vadí jako pamětníka krásných seriálů od Sequence apod. Každý každému oniká, jako by všichni byli sprostí podezřelí.
Nešťastný praktikant Nováček (kopie Cimrmanů). Napínavost je dána hlavně zvuky a hudbou. Ty prvoplánové dialogy - "dejte mi napít", "dejte mi cigaretu". Nuda , nuda, bohužel. Myslím, že to pro herce nebyla radost z díla.

Přidej komentář



Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Hovory Kalousek Soukup každý čtvrtek na TV Barrandov

Bývalý ministr financí, předseda TOP 09  a nyní už i bývalý poslanec Miroslav Kalousek bude každý čtvrtek vystupovat v novém pořadu na TV...

 

F1: Touha po vítězství (Drive to Survive) - vychází 3. série

Populární dokumentární seriál F1: Touha po vítězství 🏎 se vrací s novou sérií! ▶ Kdy vyjde na Netflixu? A co v ní můžeme čekat?

 

MasterChef Česko na TV Nova online: Nové díly a kdo vypadl

7. ročník oblíbené kuchařské TV show MasterChef Česko 2023 odstartoval 23. 8. Přečtěte si, kdo vypadl a kde můžete nové díly sledovat online.

 

ODEBÍREJ NEJNOVĚJŠÍ NÁVODY A RECENZE