NÁVODY

Vratné PET lahve a plechovky v Lidlu a Kauflandu

Komentáře

Chyba tisku, s těmi vratnými pet lahvemi v devadesátých letech v ČR, nebyla Coca Cola, ale Pepsi . . . s větou nová vratná, pak dal nevím jak ta věta z reklamy pokračovala .
. ať žijí zcestné a neověřené info

Dobrý den, není to chyba, vratné lahve měly obě značky, zmiňovanou reklamu na Coca Colu najdete dodnes na Youtube.

Vybrané zboží, např. nekonečný sáček s 50% slevou dnes.
Tak to je opravdu výsměch. Nejraději bych Kauflandu poslal fakturu za dopravu těch PETek. Idioti.

Nemám pitnou vodu, musím jí kupovat v PE lahvích, chtěla jsem je vrátit do obchodu, byla jsem totiž vždy pro zálohování, jenomže jet s nimi x kilometrů
vlakem, to je raději sešlápnu a dám je do kontejneru u nádraží a změním názor.Děkuji za pilotní projekt.

Na slevy na vybrané zboží se lidé vykaslou. Zkusí jednou vrátit, jednou si vybrané zboží koupí a pak už ztratí zájem. Probuh, zaveďme standardní zálohování jako mají v Německu a hotovo. Pětikoruna, nebo radši 10 a hotovo. Plasty jsou takový ksindl, ze cokoliv přispěje k jejich sběru a likvidaci, je dobrý důvod. Pochopitelně, nejlepší by byly skleněné flašky, protože už samotná produkce plastu je problem. Recyklace neřeší skoro nic, protože recyklované plasty jsou pak ještě zakernejsi a produkují takové látky, které jsou ještě nebezpečnější než plasty nerecyklovane. Cestou by byly i čepovací automaty, kde výši lidé doskla nacepovali, co chtějí. Nemluvím o alkoholu,samozrejme., Ten musí být v originálnim ssssskleněném obalu.

U mě se ani po zavedení záloh nic nezmění. Všechny PET lahve i plechovky budu dál lisovat a dávat do plastového kontejneru jako doposud. Ani skleněné lahve navracím kvůli záloze a hážu je do kontejneru na sklo a znám spoustu dalších lidí, kteří to dělají stejně a nějaké zálohy mě ani je rozhodně nepřesvědčí o tom to dělat jinak. Vracení zálohovaných obalů je tak akorát pro bezďáky a pro pár šílených ekomaniaků.

Takže pojedu 200km vrátit lahve a dostanu slevu na vybrané zboží, které zrovna nekupuji. A to se vyplatí. Raději vrátit na Slovensku za centy a je to daleko blíž.

Přidej komentář



Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Nákupy v Německu: Aktuálně, DPH, diskuse

Vyplatí se vyrazit na nákupy do Německa? Na co si dát pozor?

 

Globus e-shop - registrace a jak nakupovat online

Nejste si jistí, jestli má Globus eshop a jak nakupování v něm funguje?✏️Chcete vědět, jestli vám nákup z e-shopu dovezou až domů?☑️Máme pro vás...

 

Nákupy v Polsku: Aktuálně, ceny, DPH

Kam se vydat na nákupy v Polsku? Jak to vypadá se sníženou sazbou DPH? Zjišťovali jsme vše, co by se vám mohlo hodit.

 

ODEBÍREJ NEJNOVĚJŠÍ NÁVODY A RECENZE