RECENZE

Tepelné čerpadlo vzduch vzduch - výhody a nevýhody

Komentáře

Nikde se nedočtu o orientační spotřebě KW za topnou sezonu-210 dní--80 m2=200 m3

Info: že tepelné čerpadlo vzduch vzduch zamrzne při - 15 není pravda, jde pouze o výběr značky. Topím tímto způsobem již 8 let dokonce i s levnými čínskými výrobky ale se šnekovým kompresorem. Kvalitu si ale můžete vybrat dle zkušeností, nebo možná ceny. Jen chci upozornit že spousta německých značek je smontována v Polsku a po té prodána do ČR za Německou cenu.

Proč se nezveřejní grafická závislost účinnosti tepelného čerpadla na teplotě venkovního vzduchu? Při -15°C zamrzne a co dělá při teplotách -5°C až -10°C, které jsou zimě naprosto běžné.
Děkuji

Dobrý den,
zajímala by mne u čerpadla vzduch vzduch, hlučnost zařízení které je umístěno venku.

Děkuji

Máme byt 2+1 - 3 místnosti + 1 místnost v horním patře, vytápěné 30 let starými přímotopy- součet všech cca 6,5 kW. Vzhledem k jejich stáří, řešíme výměnu:
- investici opětovně přestavět vše na rozvody a radiátory - voda, jsme v 1. patře + tepelné čerpadlo vzduch - voda nebo
- investici do multisplitu a pokrytí čerpadlem vzduch - vzduch a výměnou
přímotopů jako zálohu k případnému dotápění v zimě ...poraďte

Cenově to je dnes podstatně dražší, než jste platil. Ale u plynu je to nachlup stejně. Ovšem investice bude kolem 40000 Kč.

Mám zateplený rodinný domek, vytápím ho dvěma plynovými topidly vaf (3 kW a 5 kW). Chtěl bych topení tepelným čerpadlem vzduch vzduch.

Přidej komentář



Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Hranaté okapové žlaby a svody dešťové vody

Podívejte se na hranaté okapy na míru ✅ v nádherném designovém provedení, ⭐ které se přesně hodí k vašemu domu, pergole nebo zahradnímu domku.

 

Jak na oplechování komína - detail a cena

Oplechování komínu ✅ je jednou ze základních klempířských prací. ❤️ V principu se jedná o lemování ve spodní části komína, které je určeno...

 

Reserved eshop online – recenze, zkušenosti a vrácení zboží

Reserved eshop👕 je zavedený internetový obchod s bohatou sítí kamenných projeden. Zjistěte, jak se na něm nakupuje🛒, co nabízí zákazníkům a...

 

ODEBÍREJ NEJNOVĚJŠÍ NÁVODY A RECENZE