POLITIKA

Příspěvek 5000 Kč na dítě - formulář, žádost a pravidla

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

Komentáře

Dobrý den,přítel také podal žádost o příspěvek na své děti, které má ve své péči. Bohužel mu byl zamítnut,protože jeho bývalá žena, které byly děti odebrany,zažádala dřív. Jde s tím vůbec něco udělat?

Pobírám rodičovský příspěvek, musím o těchto 5000 korun žádat nebo mi budou automaticky připsány na účet?

Dobrý den, pokud došla sms, že příspěvek schválili, nikam se přihlašovat nemusíte. Měla by dojít 2. sms, že je připraveno k výplatě, a to už většinou do 2 dnů jsou peníze na účtu. Pokud jste zvolila variantu poštovní poukázkou, tak to trvá trošku déle.

Dobrý den, o 5000,- příspěvek na dítě jsem si žádala prostřednicvím czechpointu, přišla mi již sms, se sdělením, že mi příspěvek schválili a odkaz na aplikaci jenda.mpsv.cz ,. Chci se zeptat, je nutné se ještě někde přihlašovat? děkuji za odpověď.

Dobrý den. 15.8 jsem žádala, úterý mi přišla zpráva že je to schválení,že peníze budou vyplácení na účet a stále nic mi nepřišlo. Jak to chodí

Mám vnuka v mimosoudní péči, mám nárok na příspěvek 5000kč? Trvalé bydliště u nás

Líbí se mi jak bylo řečeno, že příspěvek bude vyplacen v srpnu, aby měli rodiče 5000 na potřeby pro děti do školy. Žádost jsem odesílal hned první den. Dnes je 5.9. a stále se nic neděje.

Líbí se mi jak bylo řečeno, že příspěvek bude vyplacen v srpnu, aby měli rodiče 5000 na potřeby pro děti do školy. Žádost jsem odesílal hned první den. Dnes je 5.9. a stále se nic neděje.

Jsem samoživitel a dceři bylo v březnu 18. let, tudíž nemám na příspěvek nárok. Přijde mi to trochu nespravedlivé. Dcera studuje 4. rokem střední školu. Bude příští rok maturovat. Každá koruna by se hodila.

Nešlo by něco udělat s tou reklamou s nápisem Start? Lidi na to klikají, protože si myslí, že tak zažádají o příspěvek, dávají tam číslo karty a pak se diví, že jim mizí peníze.

Je to stejné jako s porodným. Mezi dostaneš a nedostaneš může být rozdíl třeba jen jedné koruny! Nepřijde mi fér, že někdo dostane na dvě děti deset tisíc a někdo nulu. To jsou děti těch, kteří dají dohromady měsíčně 80tis. hrubého něco méně než lehkoživků?! Proč mají ti, kteří makají ve škole a v práci neustále dotovat někoho, kdo nedělá nic?! S příspěvky souhlasím, ale formou odpisu daně!

Nevím, jak žádat, přes Jendu mi to nejde.

No vyplnit to nebude asi nic lehkeho dalajsem stazeni a uz to chce po me jakychsi 99 kc na tyden jakasi debilni aplikace ..a pres mpvs to chce po me prihlasovaci udaje do banky a to jim taky nedam

Kde je formulář na příspěvek 5 000 Kč jenom přes identitu? Nebo musím osobně na úřad a vzít si dovolenou?

Dobrý dej jak se dozvím že dostanu jednorázový prispevek

Všude se píše, že jde požádat o příspěvek pomocí datové schránky...bohužel nejde, takovou možnost ten slavný Jenda vůbec neumožňuje...

Proc nedaji 5tisic vsem naočkovaným? To by bylo jednodušší a bez vyziřování. A navic by tak donutili spoustu dalsich bláznů se naočkovat. Anebo kdo má doma ukrajince(to je taky jako děcko)

Už se probudte.Duchodcum to poslali sami, Ukrajinci dají peníze na pas, a po nás chtějí informace o výdělku. Proč asi?Už jste všichni na kovaní, uz jste vsichni kdo pracují přispěli na ukrajinu a ted vám spocitají o kolik v září vse jeste zdraží. A pak se budeme sami věšet. To neni výmysl fantazie to je fakt.

No je zvláštní že dcera jde do třetího ročníku střední školy, sice je jí čerstvě 18, není výdělečně činná a příspěvek nedostane. Neřeknu kdyby chodila do práce tak samozřejmě ano ale má ještě dva roky střední školy před sebou.

Zajímavý už jsem byla na 2mistech a nikdo nic neví.

Dobrý den chtěla jsem jse zeptat jsem na mateřské dovolené ale nnemam nárok na přídavky jak jsi mám teda zažadad o příspěvek 5 tisc korun.

Dobrý den je potřeba vyplňovat tu aplikaci identitu? Stačí když Zajdu jen na zcech point?

Lidé umíte číst? Pokládáte otázky, na které naleznete odpovědi přímo v článku, ale i na internetu.

Zajímalo by mě jaká aplikace je k tomu určená děkuji za info

To by mělo být aspoň rok 5000,- každý měsíc.Jinak to ztrácí smysl.To je na měsíc cca 417,- Kč.Utratíte a co potom?Uvědomuje te si, že si vás držhubným vláda kupuje!

Dobri den, aspon bute na cikhara!

Dobrý den to víte že to pomůže ženám které jsou samozivitelky konečně je něco pořádného napadlo .

Dobrý den mám nárok na 5000 Kč.Když nemam nárok na přídavek na dítě dekuji

Chci se zeptat jestli mám narok na 5000 Kč když moje dítě bude chodit do školky. Děkuji

Pocházím z Otrokovic já se si prosím zeptat 5000kc je na každé dítě esi se můžu zeptat jak budu vědět že budou folmulare ten co bre přidavki na děti. Rodicovki příspěvek esi se můžu zeptat to pude automticki na účet děkuji

Sem samo zovitelka mám 6 malí děti mám mám 4 holki 2kluci kteří mají 6let 7let dvojčata mají 2 roki sin má roki mám miminko co má 5mesicu sem na rodicovkim příspěvků přidavki na děti toje můj čelí příjem sem na tom finance špatně holki mi dou do první1 třídí mám 6 malí děti sem špatně situaci rád bich chtěla pomoc děkuji za pochopení zigova

Dobrý den, jako matka samozivitelka samozřejmě souhlasím. Ale je hloupé že to udělali do 18 let. Mám dvě dcery 20.a druhé 17.6.bude 18. A ani jedna nemá nárok i přes to že přídavky mám. Dcery stále bydlí u mě a školu a pomůcky mají také. Ale bohužel smůla pro nás.

Na rozvedené rodiny, které mají děti ve střídavé péči se zde nějak zapomnělo? Do jaké kolonky spadáme? Mám dvě děti ve střídavé péči. Jak budu dokazovat příjem do 1 milionu, nemám k dispozici přehled o výši výdělku exmanžela. Mně jako živitelce dvou dětí, která vše táhne sama, příspěvek pomůže, ale rozhodně z dlouhodobého hlediska problém nevyřeší.

Dobrý den,
chci se zeptat, jestli mám žádat 2x, nebo bude stačit pouze jednou. Na srpen čekáme přírůstek. Tak jestli teď žádat o 5000 Kč na první dítě a po narození na druhé, nebo stačí potom najednou?
děkuji.

Dobrý den najdu někde otkas na elektronické viplneni toho příspěvků děkuju

Proč dostávají dávku sociálně slabí, kteří dostávají vše bez práce…zase se tady jen ukazuje že se podporují nepracující. Použití na školní potřeby??? V září opět nepracující si půjdou proplatit na soc. nákup školních potřeb. Raději by stát měl podporovat pracující rodiče..

Jako samoživitelka jsem ráda za vše co dostanu. Ale při současné šílené situaci to nic neřeší. Příspěvek by měl být dětem vyplácen alespoň čtvrtletně, nebo měsíčně, pokud budou ceny všeho růst jako je to doposud. Situace je čím dál více neúnosná pro mnoho rodin. A vláda si myslí, že vše zaplácne jedním příspěvkem. Co by ne, jich se tato šílená situace nedotkne, jelikož berou statisíce a lidi neprotestují, takže ti nahoře jsou v pohodě a my dole zoufale bojujeme s větrnými mlýny.

Jsem matka samozivitelka a mam 6 letého syna.Jsem bez zamestnani mam narok take na 5000 děkují

Určite je dobrý tento jednorazový príspevok a pomôže mnohým na výbavu do školy ale podľa môjho názoru by sa určite mala zvýšiť aj daňová úľava na deti to je lepšia a stála pomoc rodinám

Je fajn, že ti co pracovat nechtějí a nebudou nárok mají. My co pracujeme, máme dvě zaměstnání, vlastní děti šidíme o čas s rodiči, nedostaneme nic. Tak hlavně že platíme daně, že. A o zdravotním pojištění ani nemluvím. To si hezky zaplatíme v práci a z vedlejšího příjmu ještě jednou.
Jen zadlužujete nejen nás, ale hlavně naše děti.

Jak si tu čtu ty komentáře tak si nemohu nepomyslet,že tady v tomto národě se nikdy nikdo nikomu nezavděčí..hlavně mi je vic než jasné,že polovina z těch autorů se ani k volbám nedostavili...tudíž sypte si popel na hlavu a zamyslete se.Přeji pěkný den všem.

No,myslím si,že ne jen pan Babiš na kterého půlka národa nadává aniž by chápala jeho osobnost,si uvědomuje,že po Covidovém období a současném nárůstu cen základních životních potřeb a pohonných hmot byl a minimálně nějaké to období bude třeba posílit příjem pro rodiny a hlavně pro matky samoživiteleky.Myslím si osobně,že to celkově uleví celému systému od očekávaných komplikací v oblasti kriminality především. Za mě za jedna.

mislite ze jedno razovka vam i nam pomuze prave ze vubes jednou jo so dal ?? stema drahotama ktere sou nejveci jen v čr jeto nic ten kdo ma 5 7 6 deti tak budis ale so dal neni to fer meli bi dat sumu kazdemu stejnou to za prve zadale ta suma by mela bit trvala tak jako driv na kazde dite jako driv aspon tak ale to asi tem nahore nedochazi nebo dochazi ale maji to totalne v pi.... hlaven ze oni maji mesicne pres 200litru zato ze sedi a delaji rozhociho saskove

Jsem samoživitelka se 7mi letou dcerou,platím všechno možné-bydlení,energie,věci do školy atd.a jen kvůli tomu,že poctivě pracuju,i přesto že mám zdravotní omezení,tak nemám nárok na nic,jelikož převyšuji životní minimum o pár korun. Skvělá demotivace lidí chodit poctivě do práce!!! Asi bude lepší dát výpověď,jít na ÚP a vymlouvat se na to,jak je složité najít práci atd.Pak zajít na sociálku a dostanu všechno-příspěvek na bydlení,přídavky atd.Jako spousta jiných lidí,kteří nechtějí makat a jen tak se válí doma a pak se ještě chlubí jak se mají dobře,že jim vlastně vše zaplatí stát,co všechno si můžou pořídit atd 😠 Vždyť poctivě pracující vyděláváme na tyhlety šmejdy a jsme na tom biti!!! Nad tím by se někdo měl konečně zamyslet a něco s tím začít dělat.Zbavit stát těchto příživníků.Kdysi to fungovalo tak,že ten kdo nepracoval,tak byl považován právě za příživníka státu a šel do vězení.Myslím,že se najde aspoň pár lidí,kteří se mnou budou souhlasit.

Jsem matka samozivitelka a mam 5 letou dceru.Jsem bez zamestnani mam narok take na 5000 dekuji

Je to nedomyšlene.5000 Kč bych do ruky nedala nikomu.Fetak,alkoholička...Ty děti z toho nic mít nebudou.Dala bych to třeba jako poukaz za který mohou jen nakoupit v papírnictví aktovku,sešity atd.

Okamžitou pomoc? Rychle a účelně? O tomto příspěvku už se ví, více než měsíc a stále není jasné, jak o něj žádat, či kdy bude vyplácen. Tohle je okamžitá pomoc? Proč české vládě a teď nemyslím jen tuto, vždycky všechno tak trvá v porovnání se sousedy?

Týna z 18.05.2022: Souhlasím. Proč rodiny, které pracují a tím nemají tolik času na děti, jsou zase bez výhod? ..... Makám na cizince? Ostatní daně dávám i na dávky lidí co je pobírají v rámci špatné situace, ale když je to příspěvek na dítě, tak proč né na mé? Protože pracuji a mé děti tolik nevidím, jako kdybych docházela na pracák?

Není by to špatné,ale mohlo by to být každý rok v červenci.To té doby než dítě vzstuduje!!!!!!!!

A ti co studují nepotřebují peníze, vždyť nevydělávají a nebo aspoň minimálně. Dcera má jeden den v měsíci brigádu, aby měla aspoň malé kapesné, když já jí ho nemohu dopřát, hlavně aby zvládla školu, ale jinak nic.

Je fajn že aspon pro nás něco schválili.My přece nemůžeme za válku co je na Ukrajině akorát kvůli ní dost trpíme.
Snad bude brzo konec.

Měla by to dostat každá rodina s dětmi pokud děti studují a nebo má rodina vyšší příjem ….. rodina co tvrdé dre a vydělá si na úkor děti zase dostane hovno a někteří co o práci ani nezavádí a mají 6 děti dostanou 😀😀 česká vláda no …. Ženský v Česku na rodicaku dostanou usmudlanych cca 9000 rodicak a poser se …. Přijde Ukrajina a mají se lépe než my , a to ze někteří nestradaji …..😀😀 co na to říct sláva českému velení 😀

Meli by to dostat vsechny děti studující. Neznamená, ze kdyz není dítěti 18let, tak ze uz si vydělává.

Rozhodně by byla lepší pomoc dlouhodobá v podobě daňového slevy. Toto je takový držhubný, že se cpe Ukrajincum horem dolem, tak abychom moc nenadávali, že na nás se kašle. Sociální podpora roste o 106 a pracující utřou nos!

Jako matka 3dětí tuto pomoc vitám, nástup do školy je opravdu dost velká zátěž a musim na tento vydaj šetřit 3 měsíce, ale na čem by spíše měli páni zákonodárci popřemyslet jsou mzdy ve statnim sektoru, jsem administrativní pracovnice zaměstnaná 15let u PČR a má výplata není ani 20tis korun čistého měsíčně a jestě zmarzí platy aby ušetřili, on totiž státní zaměstnanec není každý stejný !
A další věc týden dovolené navíc pro rodiče , úžasná myšlenka ale jako za 60 nebo 80% to se mi víc vyplatí jít marodit na celý měsíc za 60 než na tyden ,to by jsme pak mohly jit se napast řepky !

Kdy přesně bude k dispozici formulář. Jak se to dozvíme nebo přijde od úřadu hromadně každému na imeil. Pořád tomu neruzumim

A jestli se to bude týkat děti narozených v roce 2022 se ještě neví...
Takže rodiče co se jim narodí v tomto roce vlastně nic nepotřebují?
Je to banda idiotu

Není to špatný ale uvědomte si že to pomůže jenom jednou a co dál predhani se před volbami kdo bude nejlepší Fiala pryč a posadit tam zpátky pana Babiše


Dobrý den myslím si že to není špatný nápad ale uvědomte si že válka na Ukrajině není tak velký problém jako drahota tady u nás a omezování našich dětí které musí vždy všechno zaplatit v celé výši a ukarajina to ma zdarma a nebo zapakatel je to nespravedlivé k čertu s panem Fialou a naším slavným panem prezidentem hnus

Dobrý den, myslím si že je lepší zvednout slevu na dani a tak pomoct pracujícím rodičům a hlavně dlouhodobě nežli jednorázová pomoc i nepracujicim (dlouhodobě)

Dobrý den zajímalo by mě jestli mám nárok jsem samoživitelka pracuji v německu a holkám bude ted v koncem května 18 let děkuji

Dobrý den mě by zajímalo jestli budu mít nárok na př.i pro moji dceru ktera má čerstvých 18let ale stále se uci

Dobrý den,chci se zeptat mám 2 děti 17 ti letého a 4 teho chlapecká tak to musím dát žádosti dvě nebo jak a buduit na to nárok děkuji

Dobrý den, jsem samo zivitelka s pěti dětmi, bydlím v AD, pobírám přídavek na dítě, hmotnou nouzi, zajímalo by mě pokud bude schválen jedno rázový příspěvek 5000kc jestli se nám to bude počítat do zivobyty, děkuju Za odpověď

Dobrý večer zajímalo by mě jestli bych na to měl nárok i já mám 2 děti které chodí do školky? Malé bude 5a malému 6 děkuji za odpověď

Studenti nad 18 let, mohou na brigádu, tím pádem si vydělat. Na chlastání děti nejsou, ale na dávky se jako děti mají považovat? Takže pouze do 18ti let je naprosto v pořádku. Nic méně by bylo lepší, aby se zvýšila sleva na dani za dítě, nežli cpát peníze jen tak. Aspoň to donutí rodiče chodit do práce a ne jen natahovat ruce :)

No mohli by navýšit i příspěvek na bydlení a rodičovské příspěvky hlavně že dávají Ukrajincům a mi Češi co máme!? Skoro nic teď se vše ještě zdraži.

Podvodnici koho ste to volili vlada o nicem hrabou peo sebe hovada . Nikde v eveope neni taka drahota jak v ceske skurvene republice

Ja jen doufám že to zas nezruší určitě to pomuže hodně rodinam co mají děti, které chodí do školy.

xD

Nějak se asi zapomnělo na to napsat rozhodné datum, k jakému bude příspěvek přiznám. Synovi bude na konci června 18 let.

Proč jenom děti do 18 let !?? ti co studují mají stejné právo na tento příspěvek přece !!!

Dobrý den, děti nad 18 let nepotřebují peníze, kdy studují na vysokých školách, rodiče platí koleje, jízdné, stravu, to je nejnákladnější období ve vzdělávání.
Tato vláda má opravdu nápady jak pomoci spíš nepomoci, to jsou omezení.

Dobrý den prosím zajíma by mě jeslí všechni děti nebo jen co jim je 18let

No mne zajima vlastne jak to vlastne vlada mysli ze jen ze ty 5tisic budou jen naty pomucky do skoly a nebo jak to vlastne vlada mysli.

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli bude mít na a příspěvek i matka samoživitelka, která pracuje v Německu, ale děti chodí do školy v ČR.

S příspěvkem souhlasím, jsem samoživitelka a na výbavu a oblečení do školy mi chybí peníze. Budu moc ráda,aspoň nějaká pomoc pro děti.Konečně.

Přidej komentář



Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Platy státních zaměstnanců - tabulky

Podívejte se, o kolik si od letošního roku polepší učitelé, zdravotní sestry, policisté, hasiči nebo soudci.

 

Nárok na daňový bonus na dítě v tomto roce

Podívejte se, jestli máte nárok na daňový bonus na dítě, a jak se daňové zvýhodnění a bonus vypočítávají v roce 2023.

 

Kalkulačka valorizace důchodů 2024 + pravidla navyšování

Jaký důchod budete pobírat v roce 2023?✨ Jak funguje valorizace důchodů? Jaké řádné a mimořádné valorizace nás čekají a o kolik? Odpovědi...

 

ODEBÍREJ NEJNOVĚJŠÍ NÁVODY A RECENZE