POLITIKA

Stávka ve školách: Kdy a kde bude probíhat?

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

Komentáře

Obávám se, že nikdo ze zdejší sekce komentářů vlastně netuší proč se stávka konala. Pro objasnění, stávka se konala kvůli plánovaným škrtům NEpedagogických pracovníků - správně, to učitelé NEJSOU. V praxi by to znamenalo to, že by se na spoustě škol zrušili například takzvané "půlené hodiny" (například cizích jazyků), nebyl by výběr volitelných předmětů, ohrozila by se existence menších tříd a spousty dalších problémů spojených s kvalitou výuky. Tyto škrty by s učiteli neměli nic moc společného, avšak jsou to právě učitelé, u kterých je vidět pokud stávkují. Konec konců, kolik z vás by si všimlo že například školník nebo uklízečka není jeden den ve škole?

Ať stávkují ale všichni nejenom učitelé. Platy by měli mít všichni minimálně 30 tisíc měsíčně čistého při plném úvazku nebo být na dávkách, protože to se v našem státě vyplatí víc a jako bonus máte každý den volno a nemusíte se každý den někam honit a řešit co stihnete a můžete trávit spoustu času se svými dětmi.

ano ucitele si myslim maji dost syn sel na streni skolu a zakladni skola ho nepripravila na matematiku ani cesky jazyk skolstvi u nas upada

Už několik let se podivuji, kde berou učitelé tu drzost stávkovat. Někdo kdo chodí do práce na osmou a končí ve dvě odpoledne, má bezmála tři měsíce volna, nadstandardní plat a navíc jakousi jistotu státního zaměstnance, má ještě potřebu stávkovat? Navíc se stále hovoří o klesající úrovni vzdělání a naše školství začíná byt srovnáváno s rozvojovými zeměmi.
Pokud tedy učitelé mají stále pocit, že jsou nedoceněni, nechť tedy odejdou pracovat do soukromého sektoru.
Vždyť se stále tvrdí, že být učitelem je poslání, tak třeba bude lepší když ti nespokojení odejdou. Možná, že se bez nich úroveň našeho školství sama dostane alespoň na evropský průměr.

Přidej komentář



Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Plánované demonstrace Praha 2024: Kdy, kde a za co se demonstruje

Kdy se v Praze koná jaká demonstrace? Podívejte se na plán nejbližších veřejných shromáždění na Václavském a Staroměstském náměstí, Letenské...

 

Aktuální volební preference dnes a průzkumy politických stran

Jaké jsou nejaktuálnější volební preference, průzkumy a potenciál politických stran či hnutí? Přečtěte si tento článek a dozvíte se, jak na tom...

 

Demonstrace v Brně 2023 – informace online

Podívejte se, jaká se dnes v Brně koná demonstrace a jaké hromadné akce jsou v plánu na příští dny...

 

ODEBÍREJ NEJNOVĚJŠÍ NÁVODY A RECENZE