FINANCE

Snížené platy státních zaměstnanců 2024: O kolik klesnou?

Komentáře

Pracuji s postiženými klienty.Prace je fyzicky náročná a velká psychická zátěž.Jestli půjdeme s platem dolů,tak už nám tu žádný zaměstnanec nezůstane.Kazdy u toho co děláme to nedá.Treba vláda chce,aby se o sebe starali sami a tím že to nedokáží,tak tu v životě nevydrží.Bude o občany míň.Je to hnusný takhle psát, ale asi to ti nahoře tak mají.Nevim jestli stávkou něco zmůžeme,to by jsme se zachovali jako ti vysoce postavený.Nechat klienty napospas..

Jsem spokojená

Pracuji v pobytové sociální službě. Práce s lidmi je velice psychicky i fyzicky náročná, už s ohledem na cílovou skupinu, se kterou já a mí kolegové pracují. Už tak, stejně jako zdravotníci, bojujeme s nedostatečným počtem pracovníků... A taky je tady riziko, jak kvalitní bude poskytovaná péče bez adekvátního finančního ohodnocení. Kde by měli začít se snižování, jsou poslanci. Ti na svých platech 5 % určitě tak významně nezaznamenají. Vždyť mnohdy se jedná o matky či otce samoživitele... Mám za to, že samotné zdražování je už snad dostatečné, tak proč ještě snižovat platy... Počet osob na hranici chudoby se opět akorát tak zvýší.

pracuji ve zdravotnictví, pokud se platová třída sníží o 5% skončím
ať sníží platové tabulky poslancům o 10% co si přidali v lednu
nám nic nepřidali ani o inflaci
doufám že se to podepíše ve volbách

Pracuji pro Policii už 24 let, jsem vysoce odborná služba, čistý plat 26 tisíc. Pokud se mi plat ještě sníží, nemá cenu zůstávat.

kde najdu tabulku pro nepedagogické pracovníky

Já jsem spokojená. mám maximální praxi tj. 32 let a mám plat 70.000,-Kč. Pokud se mi to sníží o 5 %, tak se nic neděje pořád jsem hodně nad průměrným platem. Není důvod odcházet od koryta.

Již nyní mají státní zamestnci méně než zamestnci v obchodě, nebo kdekoliv jinde. Být státním zaměstnancem není výhra, ale do důchodu to nějak doklepeme. Zajímavé by bylo rozdělení jejich platů na ty nahoře a ty dole. Určitě by mnoho z nás bylo překvapeno. Znám muže, který pro stát pracuje celý život a nyní jeho plat je 29 čistého. Myslíte že je to nadhodnocené? Musí mít i VŠ. Na ministerstvu to bude asi jiné.

Jaká dezinformace, když to nechceme, navzdory platným smlouvám, musel Putin otočit kohoutkem... Jedna plus jedna Petře Mílo

Proč lžete? Putin dodával Plyn i Ropu podle smlouvy, to naše vláda se zbláznila a přestala tyto odebírat, připojila se k sankcím. Tak nic nesvádějte na Putina.

Tak hlavně-Putin plyn dodával, my sme se připojili k sankcím a plyn dobrovolně neodebíráme, tak nepište dezinformace.

Není to dezinformace. Putin omezil dodávky mnohem dřív, než sankce vstoupily v účinnost. Nord Stream přestal dodávat dojednané dodávky, přestože tomu v té době sankce nebránily. A dodávky omezoval kvůli různým výmluvám už dávno před válkou.

Přidej komentář



Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Platy státních zaměstnanců - tabulky

Podívejte se, o kolik si od letošního roku polepší učitelé, zdravotní sestry, policisté, hasiči nebo soudci.

 

Zaručená mzda 2024: Co to je a tabulka profesí

Jaký je rozdíl mezi minimální a zaručenou mzdou? Jaký je její vývoj? Vše se dozvíte v našem článku.

 

Výše minimální mzdy v České republice - hrubá, čistá a hodinová

Podívejte se, jak se zvýší minimální mzda v roce 2024, a jak se minimální mzda vyvíjela od roku 1991...

 

ODEBÍREJ NEJNOVĚJŠÍ NÁVODY A RECENZE